ERASPORT

Zene

Hogyan kapcsolódik a zene a sporthoz?

Géczi Erika, az ERA SPORT alapítója, 15 évi kajakozás után, a zenéléssel is komolyabban kezdett el foglalkozni, immár több mint 30 éve. Leginkább zenekarokban zenélt, köztük a legkiemelkedőbbek a Bojtorján, Kormorán, Örökség. A geczierika.hu weboldalon bővebb információ található zenei munkásságáról. Számos zenei albumon énekelt, melyek közül néhány arany, illetve a Honfoglalás filmzene platina lemez lett. 2019-ben azonban önálló zenei útra lépett, s hozott létre zenei kiadványokat, melyek bemutatásra kerülnek ezen az oldalon is. A zene nagyon sokat tud segíteni a sportban is: motiválni tud, és segít relaxálni, kikapcsolódni, ha arra van szükség.

Videó lejátszása

CD rendelés:

Kiadványok

Az olympia mítosza - CD

Bruttó ár: 1.000 Ft

2012 nyarán a londoni olimpia tiszteletére megjelent az Olympia mítosza című zenei CD 16 olyan dallal, amelyek szerzői egykori olimpikonok, akik a sportolás mellett a zenéléssel is foglalkoztak. A négy szerző: Géczi Erika világbajnok, olimpiai ezüstérmes kajakozó, Mizsér Attila olimpiai és világbajnok öttusázó, Németh Nyiba Sándor olimpiai V. helyezett birkózó és Petrovics Kálmán világbajnok kajakozó, olimpikon. A CD érdekessége, hogy a dalok egy kivétellel mind a sportról szólnak, s a szerzők egyben előadók is saját zenekaraikkal, zenész barátaikkal. Megszólalt a lemezen még Vikidál Gyula, Sasvári Sándor és Hevesi Tamás is, akik fantasztikus hangjukkal mindenképp emelték a CD színvonalát.

A CD-n szereplőként megtalálhatók még Fajkusz Csaba olimpiai VI. helyezett tornász, akiről kiderült, hogy úgy énekel mint a profik, Gergely Gábor világbajnok asztaliteniszező, aki szívesen elrappelte a neki szánt szöveget, Kovács Iván világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes vívó egy virtuóz gitárszóló erejéig, valamint Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, akiről már régóta tudtuk, hogy szeret énekelni.

Egy dalban szurkolók is énekelnek, így teljes a színes olimpiai hangulat:
Lelátó, bajnokok, jó zene!

Angyalszárnyakon - CD

Bruttó ár: 2.500 Ft

Géczi Erika második szólólemeze, az Angyalszárnyakon, 2019. augusztus 15.-én jelent meg. Az album zeneiségét a könnyed, dallamos, akusztikus hangzás jellemzi, melynek igazi gyöngyszemei Rózsa György gitáros és Kosz Szilveszter zongorista hangszerszólói.

A dalok szövegei, időnként egy kis humorral fűszerezve, szeretnének rávilágítani, hogy a körülöttünk lévő világ jóval több, mint amelyet érzékszerveinkkel felfoghatunk. A fizikai valóság mögött ott van a szellemi világ birodalma, amelynek ugyanúgy részei vagyunk. Ennek tudatában leszünk képesek teljesnek és felszabadultnak érezni magunkat. A zenealbum a pozitív életérzés hangulatát szándékozik felkelteni a kedves zenehallgatóban. Azt az érzést, hogy élni jó! Ha tudunk az örömteli, szeretettel teli dolgokra figyelni, akkor képesek leszünk tartósan az élet napos oldalán járni.

Jubileumi és Lemezbemutató koncert
2019 – DVD

Bruttó ár: 3.200 Ft

A koncert első része visszaemlékezés a múltra, a zenekarokban eltöltött időkre, azoknak a Kormorán, Örökség és Bojtorján daloknak a felelevenítésével, melyeket akkor énekelt Erika. A koncertet vendégek jelenléte, és a velük való előadás is színesítette. A második részben pedig az Angyalszárnyakon CD dalai elevenedtek meg.